Jankowa klasa II Liceum Ogólnształcące

Najfajniejsze forum ever imienia Pidżeja

• Nie jesteś zalogowany.
  • Polecamy: Moda

#1 2007-10-13 20:40:05

Waran z Komodo

Wielki Samodzierżca, Wyznawca Skrzydlaka

1395974
Punktów :   

To ja zacznę

No to ja wam opowiem jak to byłem na wykopaliskach ze archeologi. To tak ludzi miałem dość dziwnych, szczególnie dziewczyny, jedna twierdziła że lubi facetów ze skrzydłami, druga neopoganka pisała opowiadania o herbacie a na swoje urodziny miała tort w kształcie trumny. Same wykopki były fajne, 8 godzin machania łopatą i znajdywania jakiś ceramicznych łupek, później kąpiel w butelce wody (wodą z kranu kąpać się nie można było bo szambówka przebiła do wody), potem krótka drzemka, potem 2 km do sklepu, a potem łojenie do północy. Żyć nie umierać

I cierpimy, gdy śmieje się z nas świat zwycięski,
Niepomny, że mądry
Nie śmieje się z klęski.

#2 2007-10-14 09:21:15

kocham_polske600

prawie dorównuje Twardej

Punktów :   

Re: To ja zacznę

ojejćku dziękuję za wysłuchanie mojej prośby!
Waranie z Komodo podziwiam Cię! To chyba musi być głęboko zakorzeniona pasja, chociaż znalezienie jakiegoś przedmiotu z odległej epoki to pewnie ogromna satysfakcja. I przynajmniej nie musisz siedzieć przez 8 h na wykładach w drewnianych ławkach od których masakrycznie boli tyłek. A takie machanie łopatka ćwiczy bicepsy
Ja mam takiego jednego wykładowcę od wstępu do prawoznawstwa dr P., który ma swoje powiedzonko: "jakby to powiedzieć" i używa go średnio dwa razy w jednym zdaniu. A poza tym śmieje się z własnych żartów i biega po podeście z mikrofonem jak wodzirej A inny gość od prawa rzymskiego wygląda jak Jerzy Połomski!!!

#3 2007-10-14 11:17:54

stormgirl

Administrator

Punktów :   

o jacie! ja też mam gościa podobnego do Jerzego Połomskiego!!!!!!!!!!!!! od mikroekonomii
Alu twa prośba jest dla mnie rozkazem!

#4 2007-10-14 15:04:27

6cio

prawie dorównuje Twardej

3262517
Punktów :   

to ja mam babę od historii Węgier, która nie zna żadnych dat, mówi do nas jak do dzieci w podstawówce czyli: "no i se poszli, i se najechali i pograbili sobie, itd itp" i na dodatek nikt przede mna nie siedzi, wiec nie moge rozwiazywac sudoku!

a co do anegdotek - moja informatyka jest cudowna. lekcja nr 1 - sala w remoncie, mogą państwo pójść do domu, lekcja nr 2 - sala wyremontowana, ale komputerów brak, czyli lekcja na sucho czyli historia komputera i system binarny.

cudowne :]

Co mówi Batman do Robina gdy wsiadają do Batmobilu? XD

#5 2007-10-14 16:06:12

Shinyu

Przedsiębiorcza jak Dana B.

2671550
Punktów :   

Chyba wykładowcy historii jakiejkolwiek innej niż historia ogólna się na niej kiepsko znają xD Ratajczak od historii wychowania oświeca nas takimi niusami jak "w starożytności ludzie osiadali nad rzekami, ponieważ dzięki wodzie mogli zdobywać pożywienie a co za tym idzie powiększać populację", czy "pismo zostało wynalezione przez sumerów" albo zaczyna zdanie od "Fenicjanie, o których macie zapewne państwo tylko mgliste pojęcie..." i tak dalej i tak dalej Zresztą on sam wspominając o swojej malutkiej córeczce, filozoficznie zapytał:
Czym jest rozpoczęcie studiów wobec pierwszego pójścia do przedszkola?!
...
wobec istoty tej pytania poczułam że moje życie nic się nie zmieniło xD

Ale ludzie jakoś na razie nie zachwycają anegdotkami, raczej straszą, bo to początek. Na przykład Cieślik zapowiedział że na pewno ukończymy studia jeżeli tylko zdamy jego egzamin i nie przejedzie nas tramwaj.

Ostatnio edytowany przez Shinyu (2007-10-14 16:08:34)

------------------------------------------
Hej, za rok matura! Za rok caaały...

#6 2007-10-14 19:04:54

kocham_polske600

prawie dorównuje Twardej

Punktów :   

No Monia ci od ekonomii są fajni mój np tłumaczy nam istotę ekonomii poprzez porówniana do seriali: telenowel brazylijskich ("Oglądaliście może państwo >>Niewolnicę Izaurę<<?"), "Świata wg Bundych" itp itd

#7 2007-10-15 09:08:27

patynkam

Podnóżek Twardej

Punktów :   

6cio napisał:

moja informatyka jest cudowna. lekcja nr 1 - sala w remoncie, mogą państwo pójść do domu, lekcja nr 2 - sala wyremontowana, ale komputerów brak, czyli lekcja na sucho czyli historia komputera i system binarny.

cudowne :]

hmmm... czyli to samo co w liceum! ja nawet lekcji infromatyki nie pamietam. chyba dlatego, ze ich nie bylo, a jak byly, to cos na nich robilismy?

#8 2007-10-15 23:15:05

rzabek

prawie dorównuje Twardej

Punktów :   

My informatyke mamy przez internet. Pierwsza lekcja - fora dyskusyjne. Śmiech na sali. A doktor Jakielaszek od poetyki jest przekozak :> Mroczny jak Darth Vader i patrzy spod okularów i żartuje z kolegów po fachu. Dzisiaj na ćwiczeniach;

- A czytali może państwo Kochanowski- Szczyt poezji oświecenia? Tego i tego autora?
- <cisza>
- A to oszczędzę sobie uszczypliwości i nie będę żartował.

;D

#9 2007-10-16 16:49:26

stormgirl

Administrator

Punktów :   

u mnie gościu na 'marketingu w usługach' skończył też filozofię i ogólnie rzecz biorąc tego jest najwięcej. na lekcji wprowadzającej chciał zacząć od początku... ale czymże wszak jest początek... lepiej zacząć od podstaw. na następnym wykładzie mówił o industrialnej kliszy poznawczej (kogoś wam to przywodzi na myśl?) i o tym, że po stadium indywiduum u człowieka budzi się jaźń czy coś w tym stylu... ?? co to ma do marketingu nie wiem, ale jest wesoło przynajmniej

#10 2007-10-16 17:39:20

kocham_polske600

prawie dorównuje Twardej

Punktów :   

a ja się chyba minęłam z powołaniem, bo jako jedna z nielicznych czaje o co chodzi na ekonomii i całkiem mi się to podoba! myślę, że to dzięki naszym wspaniałym lekcjom matematyki!

#11 2007-10-16 19:08:54

stormgirl

Administrator

Punktów :   

hihi, na pewno!

#12 2007-10-22 19:20:59

rzabek

prawie dorównuje Twardej

Punktów :   

dzisiaj u jakielaszka spiewalismy piosenke z reklamy oleju kujawskiego i szukalismy tam transakcentacji :F

#13 2007-10-22 21:01:30

kolonek;)

pupil Kabata

Punktów :   

to i ja swiezo podlaczona do internetu sie wlacze ;p
anegdotka nr 1: wyklad z historii powszechnej panstwa i prawa. nuuuuuudno , polowa spi ale w pewnym momencie sala sie ozywila bo okazalo si zze profesro pod stolem ktory byl zasloniety szyba o czym on chyba zapomnial, zywiolowo wymachuje nogami co zupelnie nie pasuje do tempa jeg  opiowdania;p
anegdotka nr 2: wyklad z prawa rzyskiego, ksiadz opowiada o zburzeniu kartaginy, jakis facet zaczyna sie z nim klocic, po czym milknie ale calyczas macha reakmi i udaje ze strzela do ksiedza z pistoletu i robi "samolocik" rekami. w koncu wychodzi przeklinajac, potem wraca szuka czegos no i ksiadz (Franciszek Longchamps de Berier;p) wyprosil go ;p

Byle dalej, dalej, dalej....

#14 2007-10-22 21:02:48

kolonek;)

pupil Kabata

Punktów :   

no i zupelnie odrebnym tematem sa przezwiska nadawane przez wykladowcow. u mnie np pojawil sie juz kudlaty, dekolcik, byk, duzy, plachta na byka, zjadacz dlugopisow a ja awansowalam na "lewa strrone plachty na byka" ;p ale chyba i tak lepsze to niz "klonia" u kluchy ;p

Byle dalej, dalej, dalej....

#15 2007-10-23 18:29:30

Shinyu

Przedsiębiorcza jak Dana B.

2671550
Punktów :   

Ja próbowałam dodać coś tydzień temu ale mnie net wywalił więc spróbuję teraz

Prof. Ratajczak od mej ulubionej historii wychowania opowiadał nam o uprzedzeniach Rzymian do Greków, którym nie podobała się ichnia pederastia, paidea i inne dziwne rzeczy. Podsumował to w ten sposób: "Rzymianin by się do Greka plecami nie odwrócił, bo uważałby to za zbyt niebezpieczne". Biorąc pod uwagę co mówił wcześniej, po kilku chwilach ciszy sala wybuchnęła śmiechem

Natomiast Anita z warsztatów komunikacji interpersonalnej (takie fajne coś, co nam się już skończyło, ale bawiliśmy się w tam różne fajne rzeczy ^^) aby łatwiej nam było zapamiętać koncepcję Freuda dotyczącą trzech osobowości człowieka, opowiedziała anegdotkę:
"Wyobraźcie sobie że jakiś facet idzie przez park i widzi atrakcyjną kobietę. Swój ideał. Wydaje mu się niezwykle piękna, pociągająca, no i wiadomo co sobie od razu myśli. Jego id mówi mu "zgwałć ją zgwałć ją zgwałć ją!!!". Na to odzywa się superego "Nie wolno ci, to byłoby przestępstwo a ona na pewno by cierpiała". Natomiast ego podpowiada "Najpierw, to ją zaproś na kawę..." :>

A tak w ogóle to ja się nieco stracham mojej grupy i ćwiczenia mnie stresują. Na historii wychowania trudno cokolwiek powiedzieć bo wszyscy rzucają się do odpowiedzi jak na rozrzutkę darmowego żarcia, a kiedy uda mi się coś wtrącić to jedna z najambitniejszych dziewczyn zarzuca mi że ukradłam jej myśl xD Paranoja... boję się

------------------------------------------
Hej, za rok matura! Za rok caaały...

Stopka forum

RSS